Samenwerking

Als aanvulling op een coachtraject kunnen bijvoorbeeld shiatsu, yoga en massage jou heel goed helpen om jouw lijf weer te leren ontspannen. Ik heb hiervoor een aantal specialisten om mij heen verzameld, die ik van harte aanbeveel.

Saar, Krakauer, praktijk voor shiatsu

Saar is al ruim 15 jaar shiatsutherapeut. Ze omschrijft zichzelf als mensenmens, fan van gezonde voeding en iemand die gefascineerd is door het lichaam. Ze gaf jaren shiatsu bij bedrijven en sinds 2015 heeft ze haar eigen praktijk in Rotterdam. Daarnaast volgt ze een opleiding tot osteopaat. 

Shiatsu is gebaseerd op de eeuwenoude oosterse geneeskunde. Deze gaat er vanuit dat lichaam en geest één geheel vormen en continu in verbinding staan met elkaar en de wereld om ons heen. Shiatsu maakt gebruik van drukpunten en verschillende manuele technieken om lichaam en geest te voeden en energie te laten stromen. Dit zorgt vaak direct voor verlichting en ontspanning. 

“Het mooist aan shiatsu is voor mij is dat ik verbinding mag maken met jou via je lijf en iets in beweging zet, waardoor jij weer meer verbinding kunt maken met jezelf. Zie het lichaam als een beekje waar water doorheen stroomt. Of sommige plekjes liggen steentjes, soms keien. Die ruim ik op. Ik help het lijf een handje. Zodat het zelf weer verder kan,” vertelt Saar.

Als je zware stressklachten of een burn-out hebt, is jouw lichaam letterlijk uitgeput en zal het herstel traag gaan. Je hebt je reserves verbruikt en het kost tijd om deze weer aan te vullen. Saar: “Shiatsu kan je hierbij helpen, door je systeem weer een duwtje in de goede richting te geven. Zodat het zelfgenezend vermogen weer de ruimte krijgt haar werk te doen.” Kijk voor meer info op https://saarkrakauer.nl

Ingetje Wielenga, yogadocent bij stress & burn-out

Yoga helpt je bij je herstel. Door de ademhalingsoefeningen en de yogaposes help je body & mind weer te ontspannen en te herstellen. Je leert (weer) genuanceerder luisteren naar de signalen van je lichaam, zodat je beter voor jezelf kunt zorgen en je grenzen leert herkennen, zowel mentaal, emotioneel als fysiek.

Ingetje: “Mijn lessen zijn geschikt voor mensen met stressklachten en een burn-out. Het maakt niet uit of je in de beginfase zit of dat je al een tijd aan je herstel werkt. Er is ruimte voor jouw behoeften in jouw tempo. En … je hoeft geen yogi te zijn om aan deze les mee te kunnen doen.” Ingetje geeft haar lessen bij Blije Boeddha Yoga in Rotterdam. Kijk op www.ingetje.com voor het actuele lesaanbod.

Eveline Boender, centrum voor Massage en Welzijn

Binnenkort stel ik Eveline uitgebreider aan je voor. Je kunt alvast een kijkje nemen op haar website.