Over mij

Na mijn studie Communicatiewetenschap ging ik aan de slag als (senior) communicatieadviseur. Iets wat ik sinds 2008 als zelfstandige doe, onder de naam ‘Martine aan de Maas’. Sinds 2010 gaf ik daarnaast regelmatig trainingen effectieve communicatie aan groepen en teams. Ik merkte hierbij dat ik graag meer aandacht aan het individu wilde geven en meer de diepte in wilde. Voor mij reden om in 2014 een opleiding tot professioneel coach te volgen. Hierna kreeg ik de smaak van dit mooie vak te pakken en ben ik mij verder gaan ontwikkelen als coach. Sindsdien werk ik vooral als coach en trainer, met soms nog een communicatieklus erbij. Voor mij een prachtige combinatie!

Bekijk hier het filmpje dat ik voor Coachfinder maakte.

Ervaring en opleiding

Als basis heb ik de post-HBO Registeropleiding tot professional coach bij Inzicht* in Rotterdam gedaan. Hiermee ben ik een gediplomeerd coach. Na deze brede opleiding heb ik mij gespecialiseerd in systemisch coachen, coachen op kernemoties en coachen bij stress en burn-out. In 2020 liet ik een lang gekoesterde wens in vervulling gaan en ben ik psychologie gaan studeren.

jaaropleidingen / trainingen
1993propedeuse Sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen
1997doctoraal Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen
2005training coachingsvaardigheden bij Schouten & Nelissen
2014post-HBO Registeropleiding tot professional coach bij Inzicht
2016masterclass Psychopathologie en coaching bij Coach020
2017training Geweldloos communiceren bij Coach020
2018opleiding Systemisch coachen bij Inzicht
2018opleiding Coachen op kernemoties bij Inzicht
2019cursus Stresspreventie en -interventie bij CSR centrum
2020opleiding E-coaching bij het Europees Instituut de Baak
2020 – heden
studie Psychologie aan de Open Universiteit

Inzicht is als één van de eerste opleidingen in Nederland met een European Quality Award geaccrediteerd. Inzicht is getoetst en erkend door SPHBO, NOBCO, EMCC en CRKBO.