Hoe ik werk

Als coach ben ik vertrouwd met diverse methoden, technieken en werkvormen. Afhankelijk van jou en jouw vraag kijken we samen wat bij jou past en voor jou werkt. Ook heb ik een aantal specialisaties, die ik in kan zetten.

Systemisch coachen

In een coachtraject kan het van grote meerwaarde zijn om niet alleen jou als individu maar ook de context / systemen rondom jou te bekijken (familie, organisatie, cultuur). Op deze manier worden verbanden en patronen zichtbaar en plaatsen we jouw coachvraag in een breder perspectief, waardoor jij meer inzichten krijgt. Binnen deze methode werk ik bijvoorbeeld met het genogram en tafelopstellingen. 

Coachen op kern-emoties

Veel coachvragen hebben uiteindelijk te maken met een kern-emotie (bang, boos, blij, bedroefd). Zelfs een praktische vraag kan zijn oorsprong hebben in een kern-emotie. Samen met jou wikkel ik jouw coachvraag af tot dit niveau en kijken we hoe je hier mee om kunt gaan. Binnen deze methode werk ik o.a. met het maken van een emotie-tijdbalk en het uitwerken van jouw ‘onbewust automatisch blauwdrukgedrag’. Met dit laatste bedoel ik dat je bij sommige gebeurtenissen gedrag inzet, waar je vertrouwd mee bent geraakt, omdat je vroeger zo reageerde in bepaalde situaties. Vaak zit dit gedrag je op latere leeftijd juist in de weg. 

Coachen bij stress en burn-out

Steeds meer mensen hebben te maken met stressklachten of burn-out. Ik ben opgeleid volgens de CSR®-methode. Deze methode is systematisch, praktisch en heel effectief. We gaan op drie niveaus aan de slag: lichaam, psyche en gedrag. Stresscoaching volgens de CSR®-Methode is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief. Meer weten over stress en burn-out? Dit filmpje legt het heel helder uit.