Hoe ik werk

Als coach ben ik vertrouwd met diverse methoden, technieken en werkvormen. Afhankelijk van jou en jouw vraag kijken we samen wat bij jou past en voor jou werkt. Bij stress & burn-out gerelateerde vragen maak ik gebruik van de CSR®-methode. Ik ben erkend CSR®-coach en als partner aangesloten bij CSR. Ook werk ik graag systemisch.

Coachen bij stress en burn-out

Als CSR stress & burn-out coach leg ik vaak uit dat je lichaam eigenlijk een batterij is. En stress de energie die je uit de batterij haalt. Dus na inspanning is het belangrijk dat je jezelf weer oplaadt. De eerste signalen van te weinig ‘opladen’ zijn vaak vermoeidheid, slechter slapen, een kort lontje en piekeren. Ook kun je fysieke en cognitieve klachten krijgen en sterkere gevoelens of emoties.

Mensen met stress & burn-out gerelateerde klachten lukt het vaak niet meer zelf om te ontspannen. Ik leer je wat er in je lijf en brein gebeurt onder invloed van stress. En hoe je je stressniveau (met o.a. slaap, voeding, beweging, ademhaling en ontspanning) weer terug kunt brengen naar gezonde waarden. We gaan eerst fysiek aan de slag. Hierna kijken we welke eigenschappen van jou en jouw omgeving eraan bijgedragen hebben dat je klachten kreeg. En wat jij nodig hebt om in de toekomst zelf de regie te kunnen blijven voeren over de voor jou juiste balans. 

Als aanvulling op een coachtraject kunnen bijvoorbeeld shiatsu, yoga en massage jou heel goed helpen om jouw lijf weer te leren ontspannen. Ik heb hiervoor een aantal specialisten om mij heen verzameld, die ik van harte aanbeveel. Op de link hieronder vinden je meer informatie over hen.

Saar Krakauer, praktijk voor shiatsu
Ingetje Wielenga, yoga bij stress & burn-out
Eveline Boender, centrum voor Massage en Welzijn

Meer weten over stress en burn-out? Dit filmpje legt het heel helder uit.

Systemisch coachen

In een coachtraject kan het van grote meerwaarde zijn om niet alleen jou als individu maar ook de context / systemen rondom jou te bekijken (familie, organisatie, cultuur). Op deze manier worden verbanden en patronen zichtbaar en plaatsen we jouw coachvraag in een breder perspectief, waardoor jij meer inzichten krijgt. Binnen deze methode werk ik bijvoorbeeld met het genogram en tafelopstellingen.